top of page

Bu Hafta Atölyede #28

Updated: Mar 24, 2023

Bu hafta elmas sponsorumuz olan Bantboru’yu ziyaret ettik. ARIBA ZES X’i Bantboru fabrikası etrafında sürme fırsatımız oldu ve Bantboru ile olan iş birliğimizi kutlamak için pasta kestik. Bütün Bantboru ailesine misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.




Bridgestone World Solar Challenge 2023 yaklaşırken mümkün olduğunca test gerçekleştirmek ekip olarak önceliğimiz. Bu hafta İTÜ Ayazağa kampüsünde 10. kampüs içi testimizi gerçekleştirdik.


ARIBA ZES X’i üretmek ve tasarlamak gibi aracı en etkin şekilde sürmek de teknik bilgi ve hazırlık sayesinde oluyor. Ekibimizde pilotlarımızın Bridgestone World Solar Challenge 2023’e katılmadan çok iyi bir eğitim almalarını hedefliyoruz. Pilotlarımızın eğitimi bu hafta da devam etti.


Bu hafta aynı zamanda tekstil sponsorumuz TYH’yi de ziyaret ettik. Kendileri ile üreteceğimiz yeni ekip kıyafetlerimiz hakkında görüştük.



Bu hafta Yarış ve Operasyon Takımımız yerel testlerimizden İstanbul-İzmir-Çanakkale Testimizin planlarını tamamladı. Testimiz nisan ortasında gerçekleşecek.


Mekanik Grubumuz bu hafta motor jantımızın üretimine başlanması için gereken ön çalışmaları tamamladı. Aracımızın kalbi olan motorun sorunsuz üretimi bizim için kritik.


Gömülü Sistemler Grubumuz geçtiğimiz günlerde devre kartlarımızın baskı devre tasarımı ve yazılım tasarımlarını tamamlayıp üretime göndermişlerdi. Bu hafta da üretilen devre kartlarımızın dizgi işlemlerini gerçekleştirip testleri yapıldı.


Bu sene ilk defa katıldığımız Shell Eco Maraton için Otonom Sürüş Grubumuz bir süredir özveriyle çalışmakta. 23 Mart 2023’te sonlanacak bu yarış için takımımız bu hafta da çalışmalarını sürdürdü.

30 views0 comments
bottom of page